O Vás, s Vami, pre Vás

Mesto podporí nápady mladých ľudí

04.03.2014, Liptovský Mikuláš - Mikulášska radnica tento rok pomôže pri realizácii nápadov študentov Ekonomického lýcea pri Hotelovej akadémii v Liptovskom Mikuláši.

Mladí ľudia ešte v minulom roku predniesli predstaviteľom mesta zlepšenia, ako skrášliť mestské prostredie. Niektoré z myšlienok spoločne zrealizujú už čoskoro.
   Prvý kontakt s mikulášskou radnicou nadviazali žiaci učebného predmetu Rétorika a projektové vyučovanie v novembri minulého roka. „Nápady žiakov boli úžasné. Upozornili nás na nedostatky z pohľadu mládeže, ale i detaily, ktoré majú  všeobecný prospech. Niektoré z nápadov sme už zrealizovali. Boli medzi nimi rozšírenie parkoviska pri železničnej stanici, úprava Rohonciho záhrady či osadenie zrkadla pre vodičov na Jefremovskej ulici na Podbrezinách,“ povedala Anna Rašiová, prednostka Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši. 

Ihrisko v Okoličnom
   Ďalším návrhom bola úprava detského ihriska na Riečnej ulici v Okoličnom. „Chodievam sa sem prechádzať a ihrisko je pomerne zničené. Preto mi napadlo, že by sme ho mohli upraviť, najmä kvôli deťom a ich bezpečnosti,“ prezradila Veronika Lešňanská, študentka Ekonomického lýcea. Začiatkom jari tu žiaci vďaka finančnej podpore mesta vymenia zničený plot a namaľujú preliezky. „Chceme do toho vložiť vlastnú prácu, pomôžu nám rodičia a verím, že i obyvatelia z okolia ihriska,“ dodala cieľavedomá študentka.

Oddychová zóna na Nábreží
   „Takéto nápady viac než vítame, pretože mladí ľudia vidia svet inými očami ako my. Tento projekt je o tom, že žiaci si prešli mestské časti, nafotili a nakreslili problematické úseky a upozornili nás na to, čo by sa dalo vylepšiť,“ priblížil genézu spolupráce Jozef Repaský, zástupca primátora Liptovského Mikuláša. Mesto podporí každý z projektov sumou minimálne tristo eur. „Ak bude treba viac, určite tak urobíme. V tomto roku by sme chceli zrealizovať aj úpravu vytipovanej plochy na Nábreží, kde by chceli žiaci vybudovať chodníky, vysadiť záhony a lavičky. Je tu však potrebná presná projektová dokumentácia. Uvažovali sme nad spoluprácou so žiakmi Strednej odbornej školy stavebnej,“ uzavrel J. Repaský.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA