O Vás, s Vami, pre Vás

Mesto začalo doručovať šeky za komunálny odpad

12.03.2014, Liptovský Mikuláš - Zamestnanci mikulášskeho mestského úradu od utorka 11. marca roznášajú všetkým občanom výmery a šeky na úhradu poplatku za komunálny odpad.

Ten predstavuje pre rok 2014 sumu 22,55 eur na občana. Úhrada sa dá rozdeliť do dvoch splátok. Podľa zákona musí poplatok každý, na koho sa vzťahuje, zaplatiť predpísanú sumu do konca marca.
     „Naši zamestnanci, ktorí výmery a šeky doručujú, budú obálky roznášať do 24. marca. Ak niektorý občan dovtedy zásielku nedostane – napríklad ho opakovane nezastihnú doma – môže si ju vyzdvihnúť u nás,“ vysvetlil Rudolf Proč, vedúci útvaru miestnych daní a poplatkov. „Prosíme občanov o spoluprácu a zhovievavosť, spravujeme viac ako 32-tisíc daňovníkov,“ dodal.
     V prípade, ak občan nezaplatí poplatok za komunálny odpad ani po výzve mestského úradu, bude pohľadávka odstúpená na vymáhanie. „Na konci roka 2012 občania zaznamenali hromadné exekúcie, ktorými sme od chronických neplatičov doteraz vymohli asi stotisíc eur. Exekúcie mali aj psychologický efekt, zvýšila sa platobná disciplína rizikovej časti obyvateľstva,“ vysvetlil R. Proč. „Vymáhanie pohľadávky znamená pre občana okrem úhrady dlžnej sumy aj náklady na súdne trovy a vymáhanie, mal by preto zvážiť, či sa s mestom dohodne na splátkovom kalendári, alebo mu na dvere zaklope exekútor,“ uzavrel R. Proč.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA