O Vás, s Vami, pre Vás

Deň učiteľov na mestskom úrade

28.03.2014, Liptovský Mikuláš - Piatok 28. marca patrí na celom svete tým, ktorý sa starajú o vzdelanosť národa.

Poďakovať a vzdať úctu učiteľom sa rozhodli i zástupcovia mesta Liptovský Mikuláš. Pamätnými listami opäť ocenili tých, ktorí oduševnene vykonávajú toto poslanie. 
   Spomedzi približne päťdesiatich prítomných učiteľov sa ocenenia dostalo tridsiatim vyučujúcim z materských, základných, stredných i vysokých škôl na území mesta. „Nesmierne si vážim prácu učiteľov, pretože nie všetci si uvedomujú, aká namáhavá a nedocenená je to práca. Učitelia sú akousi pochodňou budúcich generácií. Uvedomujem si, že týmto gestom sa im nepoďakujeme dostatočne, ale verím, že dnešný deň bude pre nich povzbudením do ďalšej práce,“ povedal primátor mesta Alexander Slafkovský.    

Nový vedúci oddelenia vzdelávania 
    Počas slávnostnej chvíle sa s prítomnými rozlúčil Ján Jurkovič, odchádzajúci vedúci oddelenia vzdelávania, mládeže, športu a kultúry Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši. Na jeho miesto už čoskoro zasadne Rastislav Kudlička, ktorý pred tým pôsobil  v súkromnom školstve. „Ďakujem všetkým veľmi pekne za plodnú spoluprácu. Školstvo tvorilo významnú časť môjho života a vždy budem rád spomínať na roky strávené medzi žiakmi, alebo tu na mestskom úrade. Svojmu nástupcovi prajem na novej pozícii úspešné pôsobenie,“ povedal počas rozlúčky Ján Jurkovič.   
   Svetový deň učiteľov bol vyhlásený organizáciou UNESCO v roku 1994 ako pripomienka Charty učiteľov, odporúčania o postavení učiteľov, ktorá bola podpísaná v ten istý deň v roku 1966. Na Slovensku sa Deň učiteľov slávi ako spomienka na narodenie Jána Amosa Komenského.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA