O Vás, s Vami, pre Vás

Farmárske trhy sa vrátili do mesta

08.04.2014, Liptovský Mikuláš - Do Liptovského Mikuláša sa v utorok 8. februára vrátili Farmárske trhy.

Aj tento rok tak budú podporovať domácu výrobu a predaj kvalitných výrobkov. Tie si budete môcť nakúpiť každý týždeň v utorok až do neskorej jesene. 
   V roku 2011 slovenské obchody ponúkali 50 percent domácich výrobkov. Vlani ich počet klesol o alarmujúcich šesť percent. „V porovnaní s okolitými krajinami je táto štatistika dosť smutná, pretože napríklad v Poľsku sa predáva takmer 82 percent domácich výrobkov, v Čechách viac ako sedemdesiat a v Maďarsku viac ako 67 percent,“ podotkol organizátor podujatia Ivan Počinek. „Každý utorok sa hlavné mikulášske námestie zaplní stánkami s výrobkami od čerstvého pečiva, cez zeleninu, ovocie, suché plody, mäsové a mliečne výrobky, až po cestoviny, zaváraniny, med, koreniny a čaje či iné výrobky od slovenských farmárov,“ doplnil I. Počinek.
    Preto sa organizátori v spolupráci s mestom rozhodli aj tento rok podporiť domácu produkciu formou tradičných trhov. „Sme radi, že sa k nám Farmárske trhy po úspešnej premiére vlani vrátili. Podporuje to našu snahu oživiť centrum mesta týždennými trhmi, ktoré sa aj podľa tradície konali v našom meste v utorok,“ povedal Miroslav Parobek, vedúci oddelenia marketingu a podnikania Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA