O Vás, s Vami, pre Vás

Romama – výchovné rady pre mamičky z Hlbokého

10.04.2014, Liptovský Mikuláš - Komunitné centrum v Hlbokom v Liptovskom Mikuláši zriadilo vo svojich priestoroch Materské centrum Romama pre rómske mamičky.

Výchovnou a vzdelávacou metódou učia matky ako sa starať o dieťa, ako pomáhať jeho fyzickému i mentálnemu rozvoju a zvládať výchovné problémy.
   „Stretávame sa v našich priestoroch každý štvrtok. Deti do troch rokov si u nás zvykajú na kolektív,  učia sa deliť s hračkami a rozprávať po slovensky, keďže nám do škôlky prichádzajú aj deti, ktoré poznajú iba rómštinu,“ uviedla Alena Novajovská, vedúca Komunitného centra „Nový svet Hlboké“.
 
Aby deti cítili starostlivosť rodičov
    Prvé stretnutie zvolali sociálne pracovníčky už v marci tohto roka. Kapacita centra je pätnásť mamičiek s deťmi prioritne z osady Hlboké. V prípade záujmu je možné kapacitu rozšíriť.  „Rozprávali sme sa mamičkami o tom, čo by ich najviac zaujímalo. Pre tie s výchovnými problémami plánujeme stretnutie s pedagogicko – psychologickou poradňou a budú sa môcť poradiť aj s pediatrom. Chceme rozšíriť ich vedomosti v oblasti dodržiavania hygieny u detí. Ukázať im ako sa majú od narodenia správne venovať svojim deťom, aby neboli stratené na ulici, ale aby cítili výchovu a starostlivosť rodičov,“ priblížila A. Novajovská.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA