O Vás, s Vami, pre Vás

Jedenásť krajín si v Liptovskom Mikuláši trénuje tvorivé myslenie

25.04.2014, Liptovský Mikuláš - Účastníci z jedenástich krajín sveta sa stretli v Liptovskom Mikuláši, aby si od piatka 25. do pondelka 28. apríla merali sily v tvorivom riešení úloh počas súťaže Odysea mysle.

Celosvetový projekt pre riešiteľov od päť do 25 rokov podporuje hravou formou tvorivé myslenie detí a mládeže.
   Odysea mysle je program, ktorý sa začína vždy na začiatku školského roku, kedy tímy dostanú päť úloh. „Naším cieľom je posilniť rozvoj tvorivého myslenia. Odysea učí, že vynaliezaví ľudia nemusia myslieť rovnako, ale často idú rôznymi cestami. Neexistuje len jediná správna odpoveď. Rôznorodé riešenia sa rodia pri spolupráci v tíme a pri riskovaní,“ vysvetlila Erika Sokolová, riaditeľka Slovenskej asociácie Odysea mysle.
  Odysea mysle je najväčšia medzinárodná súťaž na tvorivé myslenie a učenie. Zúčastňujú sa jej päť až sedemčlenné družstvá, ktoré postúpili z národných kôl. Do Liptova tento rok pricestovalo takmer 720 účastníkov zo Spojených štátov amerických, Švajčiarska, Česka, Poľska, Ruska, Indie či Moldavska. „Deti a budúci dospelí sa interkulturálnou hravou formou učia komunikovať aj v cudzích jazykoch, spoznávať nové kultúry, navzájom sa tolerovať a zvládať životné situácie,“ uviedla E. Sokolová.
   Program Odysea mysle založil v roku 1978 v Spojených štátoch Sam Micklus. Na Slovensku vznikol v roku 1999 vďaka dobrovoľníkom mierových zborov. „Medzinárodné kolo organizujeme už tretíkrát a tu v Liptovskom Mikuláši sme našli najideálnejšie podmienky pre takmer tisíc účastníkov festivalu,“ dodala Erika Sokolová.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA