O Vás, s Vami, pre Vás

Beh oslobodenia Bodíc

28.04.2014, Liptovský Mikuláš - Takmer dvesto účastníkov z celého Slovenska sa v nedeľu 27. apríla postavilo na štartovaciu čiaru počas tradičného Behu oslobodenia Bodíc.

V poradí 34. ročník pretekov privítal v mestskej časti Liptovského Mikuláša vekové kategórie bežcov od päť až nad 70 rokov.
  Tím, ktorý organizuje beh oslobodenia našej mestskej časti, si pamätá posledných dvadsať ročníkov. Šesťkrát sme boli súčasťou seriálu Majstrovstiev Slovenska, čo je pomerne veľká udalosť pre tak malú obec. Okrem Ondrašovskej horičky sme jednými z dvoch pretekov, ktoré sa tu v Liptove zachovali. Preto si vážime všetkých, ktorí nás podporujú,“ uviedol Štefan Ganoczy, riaditeľ pretekov a poslanec mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši. „Veľmi rád vidím toľko aktívnych ľudí na jednom mieste. Najviac ma tešia naši najmladší, pretože aj toto je spôsob ako ich viesť k aktívnemu životu,“ povedal Jozef Repaský, viceprimátor mesta Liptovský Mikuláš.   
   Na podujatí štartovali takmer dve stovky bežcov v 27 kategóriách. „Trať nebola ťažká, aj keď sa trochu šmýkalo na zablatenom teréne. S výsledkom som spokojný, hoci tento rok nemám toho toľko nabehané. Trénoval som iba na lyžiach,“ povedal Július Lupták, víťaz spomedzi najstarších pretekárov.
   Vekový rekord padol v roku 2012, keď stanovenú dĺžku trate 4-tisíc metrov zabehol 81-ročný bežec. „Kiež by sme sa takého veku ako bežci dožili. Som rád, že sa k nám niektorí účastníci neustále vracajú, najmä kvôli behu a potom vari aj kvôli gulášu, ktorý tu každoročne varíme,“ dodal Š. Ganoczy.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA