O Vás, s Vami, pre Vás

Liptovská Kinderiáda odhalila nejeden športový talent

06.05.2014, Liptovský Mikuláš - Na ihrisku Základnej školy Janka Kráľa sa v utorok 6. mája športovalo naplno.

V atletických disciplínach sa medzi sebou porovnávalo 120 detí z pätnástich základných škôl z Liptovského Mikuláša a okolia.  

  Liptovská Kinderiáda je podujatie určené deťom prvých až piatych ročníkov.  „Atletický klub Kriváň tri roky organizoval súťaž Kinderiáda. Hoci projekt podporovaný súkromnou spoločnosťou skončil, rozhodli sme sa v ňom pokračovať s novým názvom,“ uviedla Zuzana Dubovská, organizátorka súťaže, ktorá nechala zažiariť hneď niekoľko účastníkov. „Deti sú veľmi šikovné. Výsledky ukazujú, že by sa medzi nimi mohli nachádzať  nádejní adepti atletiky. Niektorí majú šancu dostať sa do školského športového strediska,“ priblížil vedúci rozhodca Vladislav Lahoda.

   Mladí športovci si merali sily v disciplínach, ktoré by im mohli byť užitočné aj v budúcom športovom živote. „Súťažili v behu na 60 metrov a hode kriketovou loptičkou. Dynamický skok z miesta si pohybovo nadané deti prenášajú nielen do atletických disciplín, ale aj do hier ako basketbal či volejbal. Je súčasťou všeobecnej prípravy aj v iných kolektívnych športoch, ako sú futbal či hokej. Hod plnou loptou sa často zaraďuje do atletického štvorboja,“ dodala Z. Dubovská.
   „Pre naše deti nemôžeme urobiť nič lepšie ako podporovať ich v aktivitách akéhokoľvek zamerania. V dnešnej dobe plnej počítačov majú takéto podujatia viac než opodstatnenie,“ dodal Jozef Repaský, zástupca primátora mesta Liptovský Mikuláš.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA