O Vás, s Vami, pre Vás

Škôlkari vytvorili rekordne dlhý vláčik

22.05.2014, Liptovský Mikuláš  - Klubu MFK Tatran Liptovský Mikuláš sa vo štvrtok 22. mája podaril husársky kúsok.

Počas olympiády pre materské školy vytvorili rekordne dlhý vláčik s približne 350 deťmi. Aj takto chcú tých najmenších naviesť k myšlienke vzájomnosti a vybudovať  v nich vzťah ku kolektívnym športom.
  „Do klubu som prišiel pred viac ako tromi rokmi a nič podobné tu nebolo. Olympiáda má čoraz väčšiu odozvu nielen v materských školách na území mesta, ale aj v okolitých obciach. Dôkazom je účasť rekordných 350 detí z deviatich škôlok,“ uviedol Juraj Sabol, športový riaditeľ mládeže Mestského futbalového klubu (MFK) Tatran.
    Odhodlaní športovci absolvovali súťaženie v desiatich disciplínach, vyskákali sa na nafukovacom hrade a trampolínach, vyskúšali si nový šport futbal-hokej s paličkami a maľovať si mohli v Picasso kútiku. „Snažili sme sa pripraviť najmä kolektívne disciplíny, aby sme v deťoch podporili športového ducha. Niektoré z nich sa u nás dostávajú do prvotného kontaktu s ozajstným športom a možno sa im toto prostredie zapáči natoľko, že ich neskôr privítame medzi našimi zverencami,“ dodal J. Sabol.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA