O Vás, s Vami, pre Vás

Do parkov chcú vrátiť život

26.05.2014, Liptovský Mikuláš - Novým vybavením, ale i kultúrnymi a športovými podujatiami chce mesto Liptovský Mikuláš vrátiť život do svojich parkov.

Sedem zelených plôch v katastri mesta dostalo v minulom roku oficiálne pomenovanie. V týchto mesiacoch pokračujú práce na ich skultúrňovaní, aby sa stali lákadlom pre ľudí, vyhľadávajúcich oddych a príjemné posedenie. 

   Na revitalizácii mestských parkových plôch sa v minulom roku začalo v Parku Márie Rázusovej-Martákovej na Rachmaninovom námestí, kde skupina dobrovoľníkov zveľadila tamojšie chodníky. „Pracovníci mesta orezali niektoré dreviny, aby park presvetlili. Pred pár týždňami chodníky vysypali novým štrkom a pribudli tu lavičky so smetnými košmi,“ uviedla Iveta Klepáčová, vedúca útvaru životného prostredia a poľnohospodárstva Mestského úradu (MsÚ) v Liptovskom Mikuláši. Novými lavičkami sa od augusta 2013 pýši i Park Martina Rázusa pred Mestským úradom. Oficiálne pomenovanie zelených plôch mesto zdôraznilo osadením kameňa s názvom parku.

Oáza pokoja uprostred mestského ruchu
   Začiatkom jari sa výrazne zmenila tvár Rohonciho záhrady v centre mesta, ktorá bola v minulosti vychýreným miestom zábavy a čulého spoločenského života. „Osadili sme tu lanovú špirálu pre deti a nové lavičky. Už teraz máme veľmi dobrú odozvu od ľudí, ktorí oceňujú, že sa toto miesto opäť mení na oázu oddychu a pokoja uprostred mestského ruchu. Návštevnosť parku chceme podporiť kultúrno-spoločenskými podujatiami a atmosféru tohto miesta určite dotvoria lampióny v rámci  projektu Magická záhrada, ktoré sa rozsvietia 21. júla,“  povedala Anna Rašiová, prednostka MsÚ.   

Park venovaný športu
   Cyklochodník tiahnuci sa cez Park Ivana Laučíka na Nábreží Dr. Aurela Stodolu a jedno z najväčších detských ihrísk predurčili toto miesto na športové vyžitie. „Plánujeme tu už počas tohto leta umiestniť fitnes prvky na cvičenie v prírode aj pre dospelých záujemcov,“ prezradila I. Klepáčová.
   V procese spracovania je projektová štúdia na úpravu Parku Margite Dobrovičovej na sídlisku Nábrežie 4. apríla. „Keď bude pripravená, ponúkneme ju na verejné prerokovanie. Podobne by sme chceli postupovať aj v prípade ďalších parkov, ktoré chceme upraviť,“ dodala vedúca životného prostredia.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA