O Vás, s Vami, pre Vás

Známe osobnosti a hendikepovaní športovci na ceste po Slovensku

28.05.2014, Liptovský Mikuláš - Známe televízne, herecké a spevácke tváre opäť nasadnú na svoje bicykle, aby spoločne s hendikepovanými športovcami rozdávali úsmev a dobrú náladu.

Na ceste po Slovensku neobídu v utorok 3. júna ani Liptovský Mikuláš.

   Ján Grexa, Ján Mečiar, Samuel Migaľ, Marian Lechan, Zuzana Vačková, Bibiana Ondrejková alebo Janka Košíková. To je len časť osobností, ktoré vytvoria jeden tím na spoločnej päťdňovej ceste zo Spišskej Novej Vsi do Trenčianskych Teplíc. „Ani tento rok neobídu naše mesto. Približne o 12:30 h si urobia prestávku na Námestí osloboditeľov, kde pre nich pripravíme občerstvenie a krátky kultúrny program, v rámci ktorého vystúpia aj Katarína Landlová či Jakub Petraník,“ uviedol Miroslav Parobek, vedúci oddelenia marketingu a podnikania Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši.
   Organizátorom siedmeho ročníka Cez Slovensko na bicykli za päť dní je občianske združenie Parasport24, ktoré sa zaoberá pomocou hendikepovaným ľuďom. „Ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov pre vlastný rozvoj. Preto sa ich snažíme aj takto spájať navzájom, ale i začleňovať do spoločnosti, do bežného života,“ uviedol Miroslav Buľovský, manažér združenia.   

Aj staré mobily môžu pomôcť
    Novinkou tohto ročníka je spolupráca so slovenským mobilným operátorom. „Každý, kto donesie na námestie starý mobil, bude zaradený do žrebovania a priamo na mieste si zahrá o štyri odolné telefóny alebo o desať predplatených kreditov. Okrem toho získa aj malý darček. Výťažok z ich spracovania v rámci projektu Srdce pre deti použijeme na pomoc hendikepovaným ľuďom,“ dodal M. Buľovský.

Práčka pre deti
   Súčasťou programu na hlavnom liptovskomikulášskom námestí bude odovzdanie automatickej práčky Detským jasliam inštrukčným na Komenského ulici v Liptovskom Mikuláši od jedného z partnerov projektu.  „Sme veľmi vďační, že sa rozhodli práve pre nás. Práčka je v našom zariadení viac ako potrebná, nakoľko tu máme asi päťdesiat detí, ktoré sa prezliekajú aj dvakrát do dňa,“ povedala Iveta Kubáňová, riaditeľka jaslí.

  Program 3. júna:
 
  • 9:24 – Štart
  • 11:48 – Liptovský Hrádok – námestie
  • 12:42 – Liptovský Mikuláš – námestie
  • 14:48 – Bešňová Gino Paradise

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA