O Vás, s Vami, pre Vás

Úspešný prvý ročník basketbalovej MINI ZŠ LIGY

29.05.2014, Liptovský Mikuláš - V telocvični Základnej školy Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši vyvrcholil vo štvrtok 29. mája prvý ročník basketbalovej MINI ZŠ LIGY pre chlapcov šiestych až  ôsmych ročníkov.

Premiérovo sa proti sebe postavilo šesť tímov z liptovskomikulášskych základných škôl a Kvačian.
   Po základnej časti, v ktorej sa od marca do mája v štyroch turnajoch stretlo päť prihlásených škôl systémom každý s každým, sa na základe konečnej tabuľky uskutočnili zápasy o konečné umiestnenie. Ako hosť, a predbežne nový účastník budúceho ročníka, sa v zápase o 5. miesto predstavila Základná škola (ZŠ) z Kvačian, ktorá dokázala v neoficiálnom zápase zdolať Spojenú evanjelickú školu.
   V zápase o 3. miesto využila ZŠ Janka Kráľa domáce prostredie, keď po prvej vyrovnanej štvrtine v ďalšom priebehu ovládla palubovku a potvrdila pozíciu z tabuľky po základnej časti. Vo finále dominovala ZŠ Demänovská cesta, ktorá potvrdila pozíciu najlepšieho družstva súťaže, keď ani raz neokúsila trpkosť prehry. „S prvým ročníkom som veľmi spokojný. Potvrdil sa nám nárast záujmu o basketbal medzi deťmi základných škôl. Už počas finálového turnaja všetky zúčastnené školy vyjadrili záujem o štart aj v budúcom ročníku. Určite oslovíme aj zvyšné základné školy v Liptovskom Mikuláši a okolí, radi by sme zapojili aj školy z Liptovského Hrádku,“ povedal Martin Králik, manažér MBK Liptovský Mikuláš.
   „Veľmi by som chcel poďakovať riaditeľom ZŠ Janka Kráľa a ZŠ Demänovská cesta za ústretovosť pri organizovaní jednotlivých turnajov a učiteľom, ktorí pomáhali pri organizácii a venovali svoj čas príprave družstiev reprezentujúcich jednotlivé školy,“ dodal.

Výsledky finálového turnaja - o 5. miesto: Evanjelická spojená škola - ZŠ Kvačany 19:28 (8:2, 6:8, 0:12, 5:6), o 3. miesto: ZŠ Janka Kráľa - ZŠ Čs. brigády 39:16 (6:4, 5:1, 19:7, 9:2), finále: ZŠ Demänovská cesta – Gymnázium M. M. Hodžu 33:7 (6:1, 8:2, 7:2, 12:2).

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA