O Vás, s Vami, pre Vás

V centre mesta vyrastie moderný polyfunkčný objekt

10.06.2014, Liptovský Mikuláš - Vyhodnotenie súťažných návrhov na prestavbu Domu služieb v Liptovskom Mikuláši ukončilo viac ako dvojročný proces obchodných verejných súťaží.

V utorok 10. júna predstavili svoje návrhy dvaja prihlásení účastníci súťaže. V centre mesta by mala vyrásť moderná polyfunkčná stavba s dôrazom na zeleň a prepojením na pešiu zónu.
   Finálne riešenie prestavby Domu služieb, Námestia mieru, priľahlého parkoviska a trhoviska vzišlo zo šiesteho kola obchodnej verejnej súťaže. „Vychádzali sme zo základného konceptu, vytvoriť v Liptovskom Mikuláši niečo, čo tu ešte nie je. Jeho poloha je predurčená na to, aby bola napojená na pešiu zónu, aby vytvorila jej koncovú ikonu, so službami, zeleňou a dostatočným priestorom pre oddych,“ priblížil Rudolf Skokan, zástupca spoločnosti AF Development z Popradu, ktorá Komisii pre otváranie obálok a vyhodnotenie súťažných návrhov predložila víťazný model budúceho riešenia Domu služieb.
 
Obchodné priestory, miesto na oddych a hotel
   Prvá fáza prestavby Domu služieb počíta s nadstavbou tretieho a štvrtého podlažia, komplexným vytvorením oddychovej zóny, prepojením pešej zóny na samotný objekt až do priľahlej Rohonciho záhrady. „Chceme do mesta priniesť obchodné značky, ktoré tu ešte nie sú a máme s nimi podpísané predbežné dohody. Naším cieľom je vybudovať ucelenú nákupnú zónu, ktorá bude funkčná a príjemná v lete i v zime. Terajší nájomníci budú predmetom rokovaní presne tak, ako znela podmienka zo strany mesta,“ dodal zástupca investora.
   Súčasťou návrhu je aj výstavba hotela a takmer 240 parkovacích miest. „Myslím, že komisia sa jednomyseľne zhodla v tom, že víťazný návrh bol lepší, pretože bol navrhnutý reálne. Verím, že tejto časti mesta navráti odchádzajúci život,“ uviedol Jozef Repaský, zástupca primátora mesta Liptovský Mikuláš. „Sme radi, že sa nám podarilo správne nasmerovať k nášmu cieľu, ktorým je ďalšie zveľadenie centra mesta. Okrem estetického prínosu očakávame, že spomínaná investícia prinesie do mestskej pokladne 1,03 milióna eur,“ dodal viceprimátor.
   Investor by chcel s realizáciou projektu začať čím skôr. Po získaní potrebných povolení by mohol s výstavbou začať už v lete budúceho roka.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA