O Vás, s Vami, pre Vás

Kniha s rozprávkovými postavičkami učí deti

11.06.2014, Liptovský Mikuláš -  Mestský futbalový klub Tatran Liptovský Mikuláš chce hravou formou pritiahnuť deti k športovaniu a k futbalu.

Publikácia s  päťdesiatkou hier pre trénerov prípravkových družstiev, by mala byť dostupná od polovice júna tohto roka.    
    Autorská dvojica Juraj Sabol a Jaroslav Grantner z MFK Tatran Liptovský Mikuláš oživili v knižnej podobe rozprávkové a filmové postavičky, aby pomocou nich pritiahli deti mladšie ako jedenásť rokov k futbalu. Na osemdesiatich stranách nájdu tréneri prípraviek pohybové hry, ktoré sú špecializované na futbal, ale  ich použiteľnosť je všestranná. „Je na každom trénerovi, ako bude vedieť deti vtiahnuť do diania. Jednoduchá hra sa môže zmeniť na súťaž Ferda Mravca. Išlo nám najmä o to, aby sa deti zabavili a pri tom nevedomky pracovali s loptou,“ uviedol Juraj Sabol, koordinátor mládeže. 
   Inšpiráciou boli autorom staršie publikácie, ktoré sami používajú v tréningovom procese. Pretransformovali ich však do modernejšej podoby. „Dnešné deti sa viac hrajú za počítačom alebo sedia pred televízorom. Vytiahli sme preto ich hrdinov do knihy a snažíme sa ich tak motivovať,“ prezradil J. Sabol. 
 
Druhá knižná publikácia
    Z autorského pera Sabol – Grantner vyšla už vlani kniha zaoberajúca sa  subjektívnym názorom na herný systém pre hráčov od 14 rokov. „Na to, že to bola naša prvá lastovička, považujeme ju za úspešnú. Prvých päťsto kusov od nás odkúpil Slovenský futbalový zväz a podarilo sa nám ju predať aj do Českej republiky. Teraz sme sa zamerali na tých najmenších a do novej knihy vkladáme ešte väčšie nádeje. Radi by sme ňou oslovili aj materské školy v meste a širokom okolí,“ dodal koordinátor mládeže MFK Tatran.
    O recenziu a  o odborný dohľad nad knihou sa postarali doc. PaedDr. Martin Pupiš, PhD., predseda Asociácie kondičných trénerov Slovenska a PaeDr. Ján Rosinský, hlavný koordinátor Slovenského futbalového  zväzu.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA