O Vás, s Vami, pre Vás

Jednou z najlepších učiteliek je Janka Brezová

16.06.2014, Učenie je pre ňu poslaním a deti sú jej slniečkami. Niet pre to, divu, že Janka Brezová z Liptovského Mikuláša sa dostala medzi osmičku najobľúbenejších učiteľov v celoslovenskej súťaži Zlatý Ámos.


   Janka Brezová zo Základnej školy Okoličianska učí sedem rokov. Pre svojich terajších tretiakov je príkladom pedagóga, ktorý svoju prácu vykonáva ako poslanie. „O tom, že ma chcú prihlásiť do súťaže som sa dozvedela, keď som musela dať súhlas s prihláškou. Bol to týždňový 'boj' s mamičkou jednej z mojich žiačok. Nakoniec som  súhlasila,“ spomína s úsmevom pani učiteľka Janka. O postupe zo 77 najobľúbenejších učiteľov z celého Slovenska medzi dvadsiatich semifinalistov súťaže Zlatý Ámos   rozhodol 40-stranový pamätníček plný básničiek a kresieb od detí. „Bol krásny, až mi bolo ľúto sa ho vzdať a poslať,“ doplnila.
   Semifinálovou úlohou boli scénky učiteľov s piatimi žiakmi na tému Rysavá jalovica. „Odborná porota vybrala osem najlepších skupín. My sme sa medzi nich prebojovali ako najmladší žiacky kolektív. Hoci sme nevyhrali, zažili sme kopec zábavy. Prvýkrát sme absolvovali kamerové skúšky, ktoré si deti neskutočne užili, bola to skúsenosť na nezaplatenie,“ prezradila Janka Brezová, ktorá ako jediná nominovaná učiteľka reprezentovala liptovský región. „Neskutočne si vážim toto ocenenie, pretože je to úprimná forma poďakovania od detí. Učiteľstvo je pre mňa poslanie. V dnešnej dobe sa tomuto povolaniu venujú už asi iba nadšenci. Mám úžasnú triedu, vďačných rodičov, šikovných, vychovaných, slušných žiakov, prosto moje slniečka,“ dodala na záver jedna z najlepších slovenských učiteliek.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA