O Vás, s Vami, pre Vás

Materská škola v L. Ondrašovej pozdvihla úroveň separovania

18.06.2014, O tom, že aj malé činy majú veľký dosah, svedčí projekt Materskej školy z Liptovskej Ondrašovej. Nevzhľadné prostredie v okolí zberných nádob pri zadnom vstupe do areálu materskej školy zmenili s pomocou rodičov na kultivované miesto so zeleným zátiším.


   Mikroprojekt Separujme spolu! zrealizovala materská škola (MŠ) z finančných prostriedkov nadačného fondu Tecso pre zdravé mestá prostredníctvom Nadácie Pontis vo výške 1300 eur a príspevkov rodičov. „Chceli sme upraviť nepríťažlivý vstup do materskej školy a zlepšiť úroveň separovania v tejto mestskej časti,“ priblížila Lenka Kellová, riaditeľka MŠ v Liptovskej Ondrašovej. S pomocou rodičov odstránili čiernu skládku, vydláždili priestor pod zbernými nádobami a v ich okolí vysadili okrasnú zeleň. Čas ukázal, že skrášlenie prostredia pozdvihlo i úroveň separovania odpadu.
   „Som vďačná všetkým, ktorí priložili ruku k dielu a pokračujú v starostlivosti o zeleň a trávnatú plochu. Aj takto dávame príklad našim deťom, v ktorých chceme vypestovať vzťah k životnému prostrediu a separovaniu ako takému,“ dodala L. Kellová.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA