O Vás, s Vami, pre Vás

Ocenili najlepších cyklistov

20.06.2014, Počas mája sa mikulášska samospráva spoločne s tridsiatkou slovenských miest zapojila do celoslovenskej akcie Do práce na bicykli. Víťazom prvého ročníka sa stalo mesto Martin. Zahanbiť sa však nenechali ani 14 mikulášski cyklisti, ktorí v štyroch tímoch najazdili viac ako 1700 km.


   V súťaži sa hodnotili najazdené kilometre cestou do práce a z práce i počet jázd na bicykli. Najlepších liptovskomikulášskych cyklistov symbolicky odmenili v piatok 20. júna. Najlepším tímom sa so 706 km stali pracovníci mestského úrad (MsÚ) z tímu Úradníci Lenka Jurečková, Peter Veselovský a Vladimír Poruben. So 642 km bola úspešná aj štvorica mestských policajtov z tímu Policajti Vladimír Bella, Vladimír Kubo, Marek Revaj a Ivana Cibáková-Chebenová. Na treťom miesto sa umiestnili Poisťováci Janka Salajová, Katarína Gejdošová, Emil Kufčák a Pavol Šolc zo Všeobecnej zdravotnej poisťovne v Liptovskom Mikuláši, ktorí spoločne zdolali 309 km. Čestné štvrté miesto patrí pracovníkom Domu kultúry Renému Devečkovi, Stanislavovi Štofčíkovi a Ľubomírovi Rašimu, ktorí spoločne prešli na bicykloch 70 km.
   Medzi jednotlivcami si ocenenie z rúk zástupcu primátora mesta Jozefa Repaského prevzal Peter Veselovský, ktorý prešiel na bicykli 350 km. „Snažím sa čo najviac využívať bicykel na cestu do práce z Liptovského Hrádku. Najazdil by som aj viac, ale daždivé počasie v máji mi dovolilo urobiť len štrnásť jázd,“ skonštatoval odborník na informačné technológie MsÚ.  Tesne za ním skončila tímová partnerka Lenka Jurečková s 248 km a na treťom mieste sa umiestnila mestská policajtka Ivana Cibáková-Chebenová s 280 km. Najviac, 38 jázd, si zapísal Vladimír Bella, náčelník Mestskej polície. „Vzhľadom na špecifiká našej práce a služieb, jazdím do práce aj niekoľkokrát počas pracovných dní i víkendov. Moje kolegyne a kolegovia využívajú aj služobné bicykle, najazdené kilometre v práci sa však do súťaže nepočítali,“ vysvetlil.  
    „Nemusím pripomínať, že Liptov je región zrodený pre cyklodopravu. Ja sám bicykel využívam často ako dopravný prostriedok aj pre aktívny oddych na cyklotrasách po celom Liptove i v zahraničí. Skutočne nepoznám lepší, zdravší a prospešnejší spôsob dopravy,“ povedal počas udeľovania ocenení Jozef Repaský.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA