O Vás, s Vami, pre Vás

Informačné centrum očakáva prílev turistov

24.06.2014, Letná sezóna sa v Liptove otvorila 11. júna. Na prílev turistov je pripravné i Informačné  centrum mesta v Liptovskom Mikuláši, ktoré očakáva do septembra príchod približne 40-tisíc návštevníkov. Každému z nich poskytnú pomoc pri zorientovaní sa v regióne, alebo na počkanie poradia pri zostavovaní dovolenkového programu.


   Aj tento rok nájdu domáci i zahraniční klienti v Informačnom centre mesta (ICM) širokú škálu služieb od aktuálnych informácií o turistických možnostiach v meste a Liptove, po zabezpečenie služieb priamo na mieste. „Zakúpiť si u nás môžu poistenie do hôr, rybársky lístok, vstupenky na podujatia, mapy, bedekre, spomienkové predmety, vystavíme im regionálnu kartu zliav Liptov Region Card. V ústrety vyjdeme aj zákazníkom, ktorí budú hľadať zmenárenské či ubytovacie služby,“ priblížila riaditeľka Jana Piatková.
 
Nové propagačné materiály
   Špeciálne na leto pripravilo ICM súhrn informácií v podobe propagačných materiálov, ktoré návštevníci nájdu aj na stránke www.mikulas.travel. V nich si prečítajú o novinkách v akvaparkoch, ponuke múzeí a galérií,  programoch podujatí, možnostiach turistiky či cykloturistiky a ďalšom športovom i kultúrnom vyžití v štyroch jazykových variáciách. „Informácie je možné čerpať z webovej i facebookovej stránky Informačného centra a newsletterov, ktoré pravidelne distribuujeme,“ uviedla J. Piatková.
 
Bezplatné prehliadky mesta
   PRAVIDELNÉ PREHLIADKY MESTA so sprievodcom sú v Liptovskom Mikuláši už tradičnou súčasťou letných mesiacov. „Tento rok sme v poradí už šiestu prehliadkovú trasu venovali výnimočným osobnostiach umeleckej sféry nášho mesta,“ prezradila riaditeľka ICM.
    Každý piatok o 16:00 h počas mesiacov júl a august sa návštevníci mesta bezplatne dozvedia viac na tému Mikulášski umelci pri príležitosti celoročného projektu Liptovský Mikuláš 2014 – mesto umenia. Jej súčasťou je aj prehliadka expozície s obrazmi P. M. Bohúňa v rovnomennej galérii. „Z prehliadkovej trasy si účastníci okrem autentických zážitkov odnesú aj špeciálny propagačný materiál vydaný k trase a pohľadnice venované tejto téme. K dispozícii sú aj reklamné predmety s motívmi mikulášskych umelcov a ich diel, ktoré je možné si u nás zakúpiť,“ dodala J. Piatková.
 
Nový infokiosk
    Od júla do polovice septembra rozšíri Informačné centrum svoje služby na sedem pracovných dní. Cez leto by mal do priestorov centra pribudnúť aj infokiosk, ktorý bude obsahovať prezentáciu mesta, jeho okolia a atrakcií v Liptove, spolu s prehľadom podujatí v regióne v slovenskom, anglickom a poľskom jazyku.  „Aj toto je cesta, ktorou sa snažíme zdokonaľovať naše služby smerom k zákazníkom,“ uzavrela riaditeľka ICM.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA