O Vás, s Vami, pre Vás

Starý zimný štadión vynovujú

25.06.2014, Veľmi dobrou správou pre hokejistov i fanúšikov je skutočnosť, že okrem novej tréningovej haly, ktorú slávnostne otvoria už v sobotu 28. júna, tento týždeň prebieha aj prvá fáza rekonštrukcie mestského zimného štadióna.


      Renovácia fasády, úprava zelene pred štadiónom, nové okná na hosťovských šatniach, nové dvere na hlavnom vstupe na štadión či nové brány do areálu – to je len časť viditeľných prác. Podpísal sa pod ne nový prevádzkovateľ štadióna, spoločnosť JL aréna. „V zmluve s mestom sme zaviazaní iba k bežnej údržbe haly. Z vlastnej vôle sme sa ale rozhodli skultúrniť štadión v maximálnej možnej miere,“ prezradil Martin Lobodáš zo spoločnosti JL aréna. Podľa jeho slov si nová tréningová hala susediaca so štadiónom zaslúži krajšieho staršieho brata.
      Okrem vymenovaných prác chcú tento týždeň dorobiť osvetlenie parkoviska na severnej strane, ktoré tu vybudovali. Pribudne pri ňom aj estetický plot, ktorý dotvorí túto časť priestoru. „Do augusta, kedy má začať príprava na ďalšiu sezónu, vyčistíme a vymaľujeme vnútorné priestory, vymeníme osvetlenie a skultúrnime tribúny,“ vymenúva ďalšie plány Martin Lobodáš.

 Nové mantinely a plexisklá
     Mestský zimný štadión čaká aj výmena mantinelov a tvrdeného skla, oprava svetlíkov, šatní hostí a sociálnych zariadení. „Husársky kúsok sa podaril a všetci hokejisti i hokejová verejnosť sa môžu tešiť na zlepšenie tréningových podmienok. Spolu s fanúšikmi budú vynovený zimný štadión a novú tréningovú halu navyše navštevovať po zrekonštruovanej  ulici Partizánov,“ doplnil primátor mesta Alexander Slafkovský.
   Tréningová hala i štadión budú využívať spoločnú novú chladiacu jednotku. Za projektom tréningovej haly stojí nový prevádzkovateľ mestského štadióna, spoločnosť JL aréna. Jej spoločníkom je aj úspešný mikulášsky brankár Ján Laco.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA