O Vás, s Vami, pre Vás

V Dome kultúry o niečo kultúrnejšie

30.07.2014, Liptovský Mikuláš - V Dome kultúry v Liptovskom Mikuláši sa začalo s rekonštrukciou zastaraných sociálnych zariadení.

Takmer tridsaťročné toalety nespĺňali okrem estetických kritérií ani technické.

    "Hygienické zariadenia tu slúžia od postavenia samotnej budovy Domu kultúry a nikdy sa tu nerealizovala väčšia rekonštrukcia,“ uviedol René Devečka, riaditeľ Domu kultúry v Liptovskom Mikuláši. Za takmer 41-tisíc eur z rozpočtu mesta sa vymenia umývadlá, toalety, pisoáre a postavia nové priečky. „Všetko bude na senzory, čím zabezpečíme i šetrenie nákladov,“ doplnil riaditeľ. Práce by mali byť hotové do 22. augusta 2014.
   V blízkej budúcnosti dôjde aj k rekonštrukcii toaliet pri klubovej sále. „S ich opravou začneme hneď ako budú ukončené práce pri veľkej sále. Tieto zariadenia už vybavíme i bezbariérovo,“ povedal R. Devečka. Investícia bude rozpočet Domu kultúry stáť 28,5-tisíc eur. Po minuloročnej výmene sedačiek tak budú návšteva tamojších predstavení či premietanie filmov v Kine Nicolaus opäť o niečo komfortnejšie.    
   Budovu Domu kultúry v Liptovskom Mikuláši postavili v roku 1986. Okamžite sa zaradil medzi popredné kultúrno-spoločenské priestory v rámci liptovskomikulášskeho okresu. Hostil väčšinu slovenských, českých osobností, ale i zahraničných a vysoko cenených umelcov. Podporoval a stále podporuje mladé talenty či neprofesionálnu scénu. V novodobej histórii ponúka Dom kultúry svoje priestory aj záujmovo-umeleckej činnosti. „V súčasnosti tu sídli osemnásť záujmových krúžkov,“ dodal riaditeľ. 
 
 

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA