O Vás, s Vami, pre Vás

V meste pribudli nové preliezačky a telocvične v prírode

Liptovský Mikuláš, 01.10.2014 – Za ostatné dva roky sa v Liptovskom Mikuláši zveľadilo a obnovilo viacero detských ihrísk.

Na mnohých miestach sú bohatšie o kolotoče, lezecké steny či hojdačky. Najmladší obyvatelia mesta sa môžu tešiť aj na nové farebné domčeky.


   Detské ihriská sa rozšírili v mestských častiach Staré Mesto, Liptovská Ondrašová, Palúdzka, Andice, Okoličné, na sídliskách Nábrežie a Podbreziny i v ďalších častiach mesta. V Liptovskej Ondrašovej okrem nových preliezačiek na uliciach Pod Dielom a S. B. Hroboňa vyrástla na Tehliarskej ulici telocvičňa v prírode. Nápad mladej mikulášskej mládeže vznikol vďaka celoslovenskému projektu SebeRevolta. Bradlá, trojhrazdu a zariadenia na kliky môže mikulášska mládež  využívať už od júla tohto roka i v Parku Ivana Laučíka na Nábreží a vo vnútrobloku ulíc Agátová a Brezová na Podbrezinách.   
   Po revitalizácii Rohonciho záhrady v centre mesta tu radnica zabudovala pre najmenších obyvateľov detskú lanovú špirálu. Viac aktívneho vyžitia pre svoje deti nájdu mamičky vo vnútrobloku ulíc Komenského a Hurbanovej a vnútrobloku ulice Alexyho, kde tento rok okrem nových preliezačiek pribudnú detské domčeky. „Na Veľkej kolónii pri bývalom Maytexe, kde sa postupne obyvateľstvo omladzuje, sme osadili aspoň hojdačku, pretože v tejto časti mesta deti nemajú svoj vyhradený priestor,“ uviedla Iveta Klepáčová, vedúca útvaru životného prostredia a poľnohospodárstva Mestského úradu.

Pomohli aj študenti
   Urobiť verejne prospešnú vec sa tento rok rozhodli žiaci Obchodnej akadémie v Liptovskom Mikuláši. „Dobrovoľníci vlastnými silami prispeli k zveľadeniu ihriska na Riečnej ulici v Okoličnom. Dobrú myšlienku sme sa rozhodli podporiť materiálnym zabezpečením obnovy tamojších preliezačiek a oplotenia, ako i osadením úplne novej hojdačky,“ povedal zástupca primátora mesta Jozef Repaský.
   Na rozšírenie a modernizáciu detských ihrísk mesto tento rok vyčlenilo sumu 30-tisíc eur. Do výstavby telocviční v prírode samospráva zainvestovala ďalších viac ako 4 200 eur.
 

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA