O Vás, s Vami, pre Vás

Svetoví šampióni u primátora mesta

30.10.2014, Liptovský Mikuláš-  Primátor mesta Liptovský Mikuláš prijal vo štvrtok 30. októbra dvojicu úspešných mikulášskych športovcov.

Úradujúcu dvojnásobnú majsterku sveta vo fitnes žien a junioriek Dominiku Multáňovú (22) a Erika Halašku, juniorského majstra sveta v klasickej kulturistike. Obaja sú zverencami trénera Ľubomíra Hečka.  

    Dominika Multáňová na seniorských majstrovstvách sveta v kanadskom Montreale vybojovala v októbri tohto roka pre Slovensko zlatú medailu. Po obhajobe juniorského titulu v Mexiku sa jej tak s niekoľkodňovou odmlkou podarilo opätovné víťazstvo aj v kategórii žien. Multáňovej bilancia z ostatných dvoch sezón nemá obdoby, päť vrcholných podujatí a päť zlatých medailí.

Splní si americký sen?
     „Tento rok bol z môjho pohľadu náročnejší. Jednak preto, že oba šampionáty boli v Amerike, čo je problematické vzhľadom na zvládnutie záverečných momentov prípravy. Súperky prišli pripravenejšie a niektoré som nepoznala. Preto boli na mieste obavy, ako to celé dopadne. Som rada, že sa mi aj v takejto náročnejšej konkurencii podarilo uspieť,“ zhodnotila Dominika.
     Už v marci budúceho roka čaká mikulášsku fitnesku súťaž v Arnold Classic v Amerike. Vlani si vyskúšala jeho európsku verziu. „Z počutia viem, že americký je o tri triedy lepší, pokiaľ ide o úroveň organizácie i konkurencie. Je to taký môj zatiaľ nesplnený sen,“ dodala Dominika.

Šampión medzi juniormi 
   Začiatkom októbra sa o svetový úspech pre Slovensko a Liptov postaral ďalší člen mikulášskeho klubu VTJ Technika Erik Halaška. V juniorskej kategórii klasickej kulturistiky si k vlaňajšiemu titulu majstra Európy pripísal začiatkom októbra aj svetové prvenstvo. Zaskočila ma veľmi zdĺhavá a únavná cesta, ako aj pomerne nezvládnutá organizácia. Na postave to určite zanechalo nejaké deficity. Podržala ma však veľmi dobrá príprava. Ak si ju budem udržiavať na podobnej úrovni, výsledky budú určite stále lepšie,“ povedal mladý kulturista, ktorý by si chcel na budúci rok vyskúšať už i mužskú kategóriu.  
 

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA