O Vás, s Vami, pre Vás

Netradičná vianočná výstava v Múzeu Janka Kráľa

28.11.2014, Liptovský Mikuláš - Netradičnou výstavou svojich prác sa v Múzeu Janka Kráľa predstaví občianske združenie Stará škola zo Smrečian.

 Vernisážou v stredu 3.  decembra o 16.00 h predstavia verejnosti svoje diela  s vianočnou tematikou.
   Za názvom výstavy Stará škola hrou sa skrýva prezentácia práce združenia Stará škola zo Smrečian. Zmyslom a cieľom ich práce je zmysluplné využitie voľného času pre malých i veľkých s dôrazom na ekologizáciu a estetizáciu životného prostredia, ako i rozvoj poznania nielen regionálnej histórie prostredníctvom remeselných a výtvarných činností.
   Výtvarná tvorba, ktorú združenie propaguje a realizuje, preferuje tradičné techniky výroby ako hrnčiarstvo, drotárstvo či košikárstvo. Zapájajú do činnosti rôznorodé skupiny ľudí a tak im pomáhajú nielen zaujímavo využívať čas, ale zároveň prispievajú pri terapii hendikepovaných ľudí.
    Výsledkom sú vydarené výtvarné dielne, kurzy a edukačné podujatia pre dospelých, terapeutické a resocializačné stretnutia, tematické projekty i prázdninové workshopy.
   Na úspešnom fungovaní Starej školy sa už takmer 5 rokov podieľajú členovia združenia i dobrovoľníci. Časť výsledkov ich snaženia si budú môcť návštevníci pozrieť prostredníctvom výstavy do 14. januára 2015 vo výstavnej sieni Múzea Janka Kráľa.  
    A nielen pozrieť. Na niekoľkých tvorivých dielňach si budú môcť návštevníci vyskúšať, aké príjemné je hniesť hlinu či roztočiť hrnčiarsky kruh.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA