O Vás, s Vami, pre Vás

Obyvatelia podali vlastné návrhy na zlepšenie života v meste

08.12.2014, Liptovský Mikuláš - Obyvatelia Liptovského Mikuláša prostredníctvom projektu Mestské zásahy prezentovali vlastné predstavy o tom, ako by sa dalo v meste žiť lepšie. Viac ako dvadsiatka návrhov radí samospráve, ako skultúrniť jednotlivé časti mesta.


   Myšlienka spolupráce samospráv a jej obyvateľov je založená na aktivizácii ľudí, ktorí takto môžu vlastnými nápadmi vstúpiť do plánovania zmien realizovaných na území mesta. „Táto forma spolupráce sa začala pred niekoľkými rokmi v Bratislave. Presunula sa do Prahy a Brna, my sme ju preniesli do Košíc, Prešova a Nitry. Tento rok sme oslovili aj mesto Liptovský Mikuláš, ktoré do projektu vstúpilo veľmi aktívne. Po Nitre je to druhé mesto, ktoré projekt vzalo za svoj a podporovalo ho až do dnešného dňa,“ uviedol Michal Burák, spoluautor projektu počas vernisáže výstavy v piatok 5. decembra vo vestibule mestského úradu.   
  Väčšina z 24 návrhov je finančne náročnejšia, no nájdu sa aj 'zlepšováky' realizovateľné za minimálnu sumu peňazí. Zhrnutím nápadov od obyvateľov mesta je nielen výstava, ale i knižná publikácia s názvom Vaše zásahy, Vaše mesto. „Každý z návrhov je hodný povšimnutia. Upozorňujú na to, ako je možné inak či lepšie riešiť priestory mesta, ktoré sme doteraz možno ani nevnímali. Je to veľmi inšpiratívne.  Publikácia  s jednotlivými návrhmi je dobrým podnetom na realizáciu niektorého z nich. Uvidíme, ako jednotlivé návrhy ohodnotí verejnosť,“ povedala Anna Rašiová, prednostka Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA