O Vás, s Vami, pre Vás

Nové technologické vybavenie Zariadenia pre seniorov

12.12.2014, Liptovský Mikuláš - Nové technologické vybavenie Zariadenia pre seniorov a domova sociálnych služieb mesta Liptovský Mikuláš zvýši už čoskoro kvalitu poskytovaných služieb.

Personál bude so svojimi klientmi komunikovať prostredníctvom moderného komunikačného systému. Pohodlie a zlepšenie kvality života  seniorov zabezpečí aj nové elektrické zdvíhacie zariadenie.
     Do nákupu  Komunikačného a signalizačného systému mesto investovalo viac ako 16-tisíc eur. „V súčasnosti máme len zastaraný signalizačný systém, ktorým nie je možné komunikovať. Technologicky vyspelejšie zariadenie nám umožní hovoriť s klientom na diaľku o jeho potrebách. Bude mať farebný dotykový display a na základe bezdrôtového spojenia nám zobrazí údaje o klientoch, pohybe personálu, umožní vysielať hlásenia či dokonca reprodukovať hudbu. Sestry sa tam budú môcť viac pohybovať medzi klientmi,“ vymenúva pozitíva systému riaditeľka Jana Hapčová.
   Vybavenie Zariadenia pre seniorov a domov sociálnych služieb mesta Liptovský Mikuláš sa rozrastie aj o zdvíhacie zariadenie na vstávanie a presuny pre imobilných klientov. „Obsluhu elektricky ovládanej vstávacej a zdvíhacej pomôcky zabezpečí jedna opatrovateľka. Aj im tak uľahčíme presuny s klientom, cvičenie či návštevu toalety bez rizika úrazu spojeného s ručnou manipuláciou,“ opisuje J. Hapčová. Na tento účel mesto vyčlenilo viac ako 4 700 eur. Do zariadenia pre seniorov by mali obe pomôcky pribudnúť do konca tohto roka.
    „Dobré hospodárske výsledky z tohto roka nám umožnili rozdeliť financie ešte na viacero dobrých účelov. Toto je jeden z nich,“ zdôraznil primátor mesta Alexander Slafkovský.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA