O Vás, s Vami, pre Vás

Skvelá prázdninová príležitosť pre stredoškolákov

15.12.2014, Liptovský Mikuláš - Jedno veľmi známe príslovie hovorí: „Kto skôr príde, ten skôr melie“.

A tak aj napriek tomu, že letné prázdniny ešte nie sú za dverami, dovoľujem si už teraz v mene   O.z. „Natura Opava“ ponúknuť stredoškolákom z Liptovského regiónu možnosť účasti na veľmi  zaujímavej Prírodovednej expedícii Grécko a Macedónia 2015, ktorá sa uskutoční v termíne od 14. do 29. augusta 2015.
    O.z. „ Natura Opava“ je neziskovou organizáciou, ktorá sa od roku 1992 zaoberá ekologickou výchovou, vzdelávaním, expedíciami a poradenstvom v ochrane prírody. Uvedenou expedíciou ponúka zapojenie do svojho dlhodobého projektu „Škola v prírode, škola života“. Cieľom  je vypestovať u detí a mládeže lásku k prírode, poznaniu a histórii. Nie malým vkladom spoločných ciest umožňujúcich silné zážitky je tiež nadviazanie  pevných  priateľstiev.
    Cieľovou destináciou  „Prírodovednej expedície Grécko a Macedónia 2015“  je Prevezský poloostrov  s Amvrakikským zálivom  a s dedinkami Agios Thomas, Neochori, Agia Triada a Agii Apostoli , ktorá je základňou Natury.  Tá v Neochori prevádzkuje  aj prírodovedné múzeum.
Táborisko expedície sa nachádza v dubovoolivovom sade v Agii Apostoli, patriacom do pôsobnosti Prevezy.
     Účastníci expedície  budú mať možnosť  výletu  aj  na neodolateľne nádherný „ zelený ostrov“ -  Lefkada. Scenéria jeho západného pobrežia lemovaného vysokými vápencovými útesmi je fascinujúca. Samozrejmou súčasťou programu je kúpanie na plážach s krištáľovo čistou tyrkysovo-modrou vodou a poznávanie prímorskej vegetácie a živočíšstva.
   Tí, ktorí si nebudú chcieť nechať ujsť jedinečnú príležitosť  stretnutia s „anjelmi morí a oceánov“ - voľne žijúcimi delfínmi, budú mať možnosť podniknúť plavbu v Amvrakikskom zálive, kde sa trvale zdržiava  niekoľko rodín delfína skákavého /Tursiops truncatus/ v celkovom počte 150 jedincov.
     Súčasťou programu  je aj poznávanie histórie Grécka a Macedónie, takže sú v nej zahrnuté aj trasy  ako napr.   trasa po stopách Alexandra Veľkého s návštevou Pelly a Verginy, pamiatky /UNESCO/, návšteva antického „Mesta víťazstva“ Nikopolis či kláštora Sveti Naum, ktorý je miestom pôsobenia žiakov Cyrila a Metoda a návšteva mesta Ohrid.

Podrobnejšie informácie  vrátane záväznej prihlášky poskytnem záujemcom elektronicky na adrese elinor777@gmail.com.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA