O Vás, s Vami, pre Vás

Liptovskomikulášski cestári sú na zimu pripravení

02.01.2015, Liptovský Mikuláš - Liptovskomikulášski cestári sú na zimu pripravení. O udržiavanie ciest sa počas tohtoročnej zimy stará 28 pracovníkov Verejnoprospešných služieb.

Poveternostné podmienky a situáciu na cestách 24 hodín denne monitorujú štyria dispečeri.
   „O dôslednú prácu pri zimnej údržbe som požiadal aj vedenie Verejnoprospešných služieb. Je dôležité, aby občania mali zabezpečený primeraný komfort a možnosť bezpečného pohybu po mestských komunikáciách aj v prípade nepriaznivého počasia,“ zdôraznil viceprimátor Rudolf Urbanovič.
   Verejnoprospešné služby v Liptovskom Mikuláši udržiavajú počas zimy viac ako 90 km vozoviek a takmer 60 km chodníkov. Okrem dvanástich mechanizmov na odhŕňanie snehu je na skládkach posypového materiálu pripravených 600 ton štrku a 100 ton kryštalickej soli.
   „Sneženie nám tento rok začalo zimnú údržbu len mierne. Mechanizmy sme na cesty vyslali zatiaľ sedemkrát, kedy sa odhŕňalo alebo posýpalo. Vlani sme použili 46 ton štrku a 26 ton soli. To je ukazovateľ veľmi suchej zimy,“ uviedol Vladimír Poruben z oddelenia dopravy na mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši.
   Schodnosť chodníkov priľahlých nehnuteľností si zabezpečujú ich majitelia, správcovia alebo užívatelia. Zimná údržba ciest sa oficiálne začala  15. novembra 2014 a skončí 31. marca 2015. O štátne a krajské cesty sa starajú cestári Slovenskej správy ciest a Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA