O Vás, s Vami, pre Vás

Prvým Mikulášanom v tomto roku je Dominik

05.01.2015, Liptovský Mikuláš - Prvým Liptovskomikulášanom v tomto roku sa stal 2. januára krátko po pol piatej ráno Dominik Kružliak. Po narodení vážil 3150 gramov a meral 50 cm.


    „Máme z neho obrovskú radosť,“ prezradila jeho mama Katarína, pre ktorú to bol už druhý prírastok. „Verím, že aj pre týchto rodičov je narodenie ich detí najšťastnejším dňom života. Želám rodičom a najmä novorodencom veľa zdravia,“ uviedol primátor mesta Ján Blcháč počas návštevy liptovskomikulášskej pôrodnice. Mamičke prvého Mikulášana zároveň odovzdal symbolický šek na sto eur. „Verím, že aj takáto drobná pomoc pomôže rodičom zabezpečiť pre bábätko nevyhnutné potreby,“ dodal primátor.
     Prvé bábätko roka 2015 sa v liptovskomikulášskej pôrodnici narodilo rodičom z Liptovského Jána. Oliver vážil 3650 g a meral 49 cm. Na svet prišiel osem hodín po silvestrovskej polnoci.
    „Pôrodnosť v okrese Liptovský Mikuláš za uplynulý rok zaznamenala klesajúcu tendenciu. Z 558 pôrodov sa narodilo 566 detí, čiže sme mali aj dvojčatá,“ spresnil primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia liptovskomikulášskej nemocnice Oldřich Drahovzal. V predchádzajúcich rokoch podľa jeho slov zaznamenali v nemocnici aj viac ako 600 pôrodov ročne.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA