O Vás, s Vami, pre Vás

Knihy Liptovskej knižnici môžete vrátiť aj v noci

08.01.2015, Liptovský Mikuláš - Liptovská knižnica Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši rozšírila služby čitateľom.

Vypožičané knihy môžu od začiatku januára vrátiť aj prostredníctvom praktického biblioboxu.
   Zariadenie na vrátenie kníh leží vo vstupných vchodových dverách do centrálnej budovy knižnice na Štúrovej ulici. Jednoduchým vložením knihy do boblioboxu je automaticky považovaná za vrátenú. „Chceli sme takto umožniť našim čitateľom vrátiť požičané knihy aj v čase, keď je knižnica z akýchkoľvek dôvodov zatvorená. Takto sme pre nich otvorení 24 hodín denne. Naše služby sa tak stali komplexnejšie. Vyšší komfort sme zabezpečili aj imobilným používateľom,“ uviedla riaditeľka knižnice Marcela Feriančeková.
    Čitatelia môžu do biblioboxu vrátiť knihy zo všetkých knižničných oddelení. „Ak však čitateľ vráti knihy po uplynutí výpožičnej doby, už vygenerovaná upomienka na jeho konte ostáva v platnosti, a čitateľ ju bude musieť zaplatiť pri najbližšej osobnej návšteve,“ upozornila Feriančeková.
  Bibliobox zakúpila Liptovská knižnica s finančnou podporou Žilinského samosprávneho kraja a Dotačného systému Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA