O Vás, s Vami, pre Vás

Europoslanec Eduard Kukan navštívil Liptovský Mikuláš

24.04.2014, Liptovský Mikuláš - Europoslanec Eduard Kukan, najdlhšie pôsobiaci minister na čele ministerstva zahraničných vecí, navštívil vo štvrtok 24. apríla Liptovský Mikuláš.

Počas jednodňovej pracovnej cesty absolvoval stretnutia so zamestnávateľmi, študentmi i obyvateľmi mesta. Spoločne s ním zavítal do Liptova aj kandidát na europoslanca Ivan Štefanec.
   Poslanec Národnej rady SR za SDKÚ-DS a kandidát na poslanca v májových voľbách do Európskeho parlamentu v týchto dňoch cestuje po celom Slovensku. „Navštevujeme jednotlivé kúty našej krajiny a počúvame názory ľudí. Chceme s nimi hovoriť najmä na európske témy. V prvý májový deň oslávime desať rokov vstupu do Európskej únie. Zaujíma nás, aké sú očakávania ľudí od zástupcov v národnom parlamente a v európskych inštitúciách,“ povedal Ivan Štefanec počas návštevy v Liptovskom Mikuláši.
Vstup Slovenska do EÚ priniesol množstvo pozitívneho najmä v oblasti cestovných a pracovných možností. „Nie všetko je, samozrejme, ideálne, ale práve o tom chceme hovoriť. O vytváraní nových pracovných miest, aby sme mali lepšie služby štátu, menej byrokracie a viac demokracie,“ dodal. 
   Spoločne s poslancom Európskeho parlamentu Eduardom Kukanom navštívili jedného z liptovskomikulášskych zamestnávateľov, ktorý v meste udržuje kožiarsku tradíciu. „Bol som milo prekvapený, ako sa spoločnosti darí. Spomenuli však legislatívne zmeny, ktoré by určite nielen im pomohli flexibilnejšie reagovať na trh práce,“ uviedol Eduard Kukan. 
   Na pôde mestského úradu absolvovala dvojica politikov besedu so študentmi Gymnázia M. M. Hodžu a verejnosťou. „Na stretnutí so stredoškolákmi sa rozvírila naozaj živá diskusia. Skutočne ma prekvapilo, do akej mieri sa študenti zaujímajú o medzinárodné dianie. Verím, že dnešný deň bol pre nich dôkazom, aké dôležité je správne zvoliť slovenských zástupcov v európskom parlamente vo voľbách, ktoré nás čakajú 24. mája,“ dodal primátor mesta Alexander Slafkovský.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA