O Vás, s Vami, pre Vás

V Liptovskom Mikuláši vznikne prvé Námestie diabetikov na Slovensku

16.05.2014, Liptovský Mikuláš - Hlavné liptovskomikulášske námestie premenujú na niekoľko hodín na ViaDIA – Námestie diabetikov.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí a XXIV. Diabetologických dní Slovenská diabetologická spoločnosť ukáže všetkým, že diabetes nie je prekážkou plnohodnotného života, ak človek k nemu pristupuje zodpovedne, pravidelne sleduje svoju glykémiu a využíva najmodernejšiu liečbu.

   Počet diabetikov neustále rastie a spolu s ním aj množstvo mýtov súvisiacich s diabetom. Dlhé roky pretrvával napríklad názor, že deti s diabetom sú „choré“ a preto nemôžu športovať. Tento mýtus však už dnes neplatí. Diabetes mellitus nebráni žiť ľuďom aktívny život a robiť všetko, čo robili predtým, než im zistili cukrovku. Skúsenosti navyše ukazujú, že šport pomáha deťom vyrovnať sa s diabetom a učí ich sebadisciplíne, ktorá je pri cukrovke veľmi potrebná.

Námestie diabetikov
   V piatok 30. mája od 14.00 do 18.00 hod. sa Námestie osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši ako prvé na Slovensku zmení na ViaDIA - Námestie diabetikov. Návštevníci sa dozvedia všetko potrebné o diabete, naučia sa ako sa dá aj s diabetom žiť plnohodnotný život a získajú najnovšie informácie o jeho liečbe a prevencii.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA