O Vás, s Vami, pre Vás

Bike park v Jasnej hostí Slovenský pohár v Downhille

Jasná, 29.07.2014 – Bikeri v Jasnej si už čoskoro zmerajú svoje sily a schopnosti v 4. kole

prestížneho preteku. Priaznivcom časovej disciplíny a komunite horskej cyklistiky vrcholí sezóna v polovici leta tradičným Slovenským pohárom v Downhille (SPDH 2014). 1. až 3. augusta 2014 sa vďaka Slovenskému zväzu cyklistiky a bike parku Rocky Mountain Bike World Jasná uskutoční dlho očakávaný zjazd v príťažlivom teréne Nízkych Tatier. Tých, ktorí sa v Jasnej objavia po prvý krát, potešia inovatívne zmeny v bike parku spojené so zjazdom až z Chopka z výšky 2 004 m.n.m. 

„Aj tento rok sme pre Slovenský pohár v Downhille vybrali miesto s najlepšími traťami. Jasná má výborné bikerské trasy, ktoré počas tejto sezóny prešli výraznou prestavbou a  tým zvyšujú aj úroveň podujatia. Som rád, že sme obnovili a darí sa nám udržiavať tradíciu tejto  úzko profilovanej športovej disciplíny. Veríme, že v roku 2015 sa nám podarí dostať aj do série Európskeho pohára v Downhille práve vďaka Jasnej a jej bike tratiam. Vždy sa snažíme prilákať nielen profi domácich a zahraničných jazdcov z Česka, Maďarska a Poľska, ale aj divákov, pre ktorých to môže byť netradičný zážitok. Práve horská cyklistika, či súťaž v downhille v nádhernom prostredí môže pozitívne motivovať  k pestovaniu tohto extrémneho  no krásneho športu, ktorý sa snažíme spopularizovať. Jazdci musia mať predovšetkým čistú hlavu, dodržiavať a rešpektovať pokyny a pravidlá Zeleného Kódexu, ale hlavne chrániť svoje zdravie a predvídať situácie. Verím, že mená ako Martin Knapec či Roman Dubský budú ťahákom pre širokú verejnosť, ktorá príde podporiť toto adrenalínové podujatie do Jasnej,“ uviedol riaditeľ pretekov Tomáš Vrbovský.

Preteky SPDH 2014 sa budú konať v dvoch kolách: kvalifikácia a finále. Zjazd štartuje z lokality Rovná Hoľa (1 491 m.n.m.) smerom na Záhradky po obľúbenej a vyhľadávanej trati Rocky Face DH. Samotná trať má dĺžku 1 850 metrov a prevýšenie 463 metrov. Pre tých, čo adrenalín na kolesách radšej sledujú ako ho skúšajú, pripravilo stredisko Jasná zľavnený celodenný lístok, aby si diváci mohli vychutnať jazdy z pohodlia sedačky s priamym výhľadom na trať a pretekárov.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA