O Vás, s Vami, pre Vás

O post primátora mesta sa uchádza päť kandidátov

21.09.2014, Liptovský Mikuláš - V nedeľu 21. septembra o polnoci sa uzavreli kandidátske listiny pre voľby do orgánov miestnych samospráv.

Kandidátsku listinu v Liptovskom Mikuláši podalo päť uchádzačov o post primátora mesta a 75 uchádzačov na pozíciu poslanca mestského zastupiteľstva.


     Na funkciu primátora kandiduje: Ing. Ján Blcháč, PhD. (SMER - SD, SNS, SDS, SZ), Ing. Jaroslav Čefo (nezávislý), Ing. Vladimír Olej (nezávislý), Mgr. Rudolf Pado (ZZ, DÚS) a Ing. Jozef Repaský (nezávislý).
   Na funkciu poslanca podala kandidátnu listinu na všetkých 25 poslancov mestského zastupiteľstva koalícia strán Kresťanskodemokratické hnutie (KDH), NOVA a Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana (SDKÚ-DS). Koalícia strán SMER – sociálna demokracia (SD), Slovenská národná strana (SNS), Strana demokratického Slovenska (SDS) a Strana zelených (SZ) navrhla 22 kandidátov na poslancov.
    Samostatne podalo kandidátku na poslancov v niektorých volebných obvodoch 9 politických strán. Po jednom kandidátovi navrhli: Európska demokratická strana (EDS), Občianska konzervatívna strana (OKS), Priama demokracia (PD), Strana občanov Slovenska (SOS) a strana Tvoríme inú politiku (TIP). Dvoch kandidátov navrhli: Komunistická strana Slovenska (KSS), Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska (ZZ, DÚS) a strana SIEŤ.  Troch kandidátov navrhla politická strana Sloboda a Solidarita (SaS). O hlasy voličov sa chce uchádzať aj 14 nezávislých kandidátov.
    Kandidátske listiny bude ešte posudzovať mestská volebná komisia, ktorá zloží sľub do rúk primátora mesta vo štvrtok 25. septembra. Definitívny zoznam kandidátov bude známy 10. októbra 2014.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA