O Vás, s Vami, pre Vás

S Ferdom mravcom cvičilo viac ako tristo detí

09.10.2014, Liptovský Mikuláš - Desať materských škôl z Liptovského Mikuláša a okolia a viac ako tristo detí v nich sa vo štvrtok 9. októbra zapojilo do hromadného cvičenia.

Hodinový minimaratón s Ferdom mravcom chce najmenšie deti motivovať k aktivitám na čerstvom vzduchu.

   Organizátorom maratónu je Mestský futbalový klub MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorý sa deťom a mládeži venuje celoročne. Okrem Detskej olympiády, domácich halových turnajov či predvianočnej akcie v Dome kultúry vložili do svojho kalendára podujatí Hodinu s Ferdom Mravcom.
    Jej vznik podnietila kniha autorskej dvojice klubových kolegov Juraja Sabola a Jaroslava Grantnera pre trénerov futbalových prípraviek. „Nájdu tam množstvo jednoduchých cvikov pre futbalovú mládež, ale je všestranne využiteľná pre široké spektrum pohybových aktivít v spoločnosti obľúbenej rozprávkovej postavičky Ferda mravca. Práve pri jej listovaní mi napadla myšlienka spoločného cvičenia vopred dohodnutých cvikov. Chceme totiž robiť pre deti a mládež niečo viac ako len to, že si k nám  prídu odkrútiť svoju tréningovú jednotku,“ uviedol Juraj Sabol, koordinátor mládeže MFK Tatran.
     Presne o 10:10 h sa prostredníctvom vysielania Rádia Liptov odštartovalo hromadné cvičenie škôlkarov. „Je to úžasný nápad a my veľmi radi podporíme akýkoľvek projekt, ktorý podnecuje deti sa hýbať. Zapojili sme do neho predškolákov, ktorí sú už fyzicky zdatnejší, ale ochotne sa k nim pridali aj naše mladšie deti,“ zhodnotila Mária Adlerová, riaditeľka materskej školy Agátik na sídlisku Podbreziny.

Prax pre budúcich učiteľov telocviku
   Projekt bol výzvou aj pre študentov Katedry telesnej výchovy a športu Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, ktorí prišli na pomoc. „Vedel som, že organizáciu tohto projektu nezvládnem sám, preto som si prizval pomocníkov. Bol to pre nich zároveň akýsi krst ohňom. Nemajú totiž toľko možností učiť, preto si mohli vyskúšať ako sa pracuje s deťmi, keďže to bude ich budúce povolanie,“ dodal J. Sabol.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA