O Vás, s Vami, pre Vás

Použité živé vianočné stromčeky pôjdu do kompostu

07.01.2015, Liptovský Mikuláš - V polovici januára začnú Verejnoprospešné služby v Liptovskom Mikuláši s odvozom použitých živých vianočných stromčekov.

 

Dreviny dôkladne očistené od vianočných ozdôb by mali ľudia uložiť na viditeľné miesto vedľa kontajnerov na komunálny odpad. 

  „Prosíme obyvateľov o dodržanie tejto zásady, aby boli stromy voľne dostupné pre našich zamestnancov. Stalo sa nám totiž aj to, že sme na jar našli vysušený strom, ktorý niekto po sviatkoch zapichol medzi verejnú zeleň,“ povedal Dušan Grešo, poverený riadením Verejnoprospešných služieb.
  S odvozom použitých stromčekov pracovníci začnú 12. januára. Ďalší zber zrealizujú špecializovaným vozidlom 26. januára a posledný hromadný zber stromčekov predbežne naplánovali na druhú polovicu februára.
     „Vyzbierané stromčeky použijeme na kompostovanie. Ako krmivo pre zvieratá nie sú vhodné kvôli prípadným zvyškom z vianočných ozdôb,“ uviedla vedúca útvaru životného prostredia na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši Iveta Klepáčová. Obyvatelia mesta môžu použité a očistené stromčeky bezplatne zaniesť aj sami na  zberný dvor VPS v Okoličnom.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA