O Vás, s Vami, pre Vás

Pravá zima sa začína na Vianoce

 22.12.2014, Liptovský Mikuláš Doprava k najväčším atrakciám Liptova bude opäť zadarmo.

Už o niekoľko dní vyrazí na prvú jazdu populárny SKI & AQUA Bus, ktorý návštevníkov regiónu bezplatne zavezie do najväčších lyžiarskych stredísk, miestnych akvaparkov a kúpeľov. Ako cestovný lístok bude slúžiť platný skipas, GoPass ale najmä Liptov Region Card, ktorú dostane každý ubytovaný hosť v zmluvných zariadeniach. Prvé SKI & AQUA Busy sa objavia na cestách už 25. decembra a premávať budú do konca zimy.

Najvyšším štádiom konkurencie je spolupráca. Tento fakt si na Liptove dobre uvedomujú a preto sa už tretí rok v rade rozhodli spojiť pre spoločný cieľ – dopriať návštevníkom regiónu viac zábavy za menej peňazí. „Dovolenkári si za ostatné roky zvykli na komfort, ktorý im ponúka zimný pobyt na Liptove. Spojenie vody a lyží sa osvedčil a podľa vzoru vyspelých alpských stredísk sme sa rozhodli v projekte bezplatnej dopravy medzi jednotlivými strediskami pokračovať. Chceme, aby presuny medzi atrakciami neboli len luxus pre vyvolených, ale štandard, na ktorý sa môže spoľahnúť každý,“ konštatuje Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

Hostia tak zabijú hneď niekoľko múch naraz. Nemusia riešiť dilemu, kde zaparkovať, ušetria na pohonných látkach, prispejú k ochrane životného prostredia a bez problémov sa dostanú aj na miesta, o ktorých predtým ani netušili. Jedinou podmienkou je stráviť na Liptove aspoň jednu noc a tým získať bezplatný lístok na autobus v podobe Liptov Region Card, ktorá zároveň ponúka zľavy na viac ako 50 atrakcií. „Počet vydaných kariet každoročne stúpa a sme radi, že návštevníci stále viac využívajú možnosti, ktoré im ponúka táto karta. Štvorčlenná rodina na týždňovej lyžovačke a s tým súvisiacim programom môže takto ušetriť aj stovky eur. Nehovoriac o tom, že jej odpadá každodenné balenie sa do auta pred odchodom na svah,“ konštatuje Petra Šuhajdová, projektová manažérka OOCR REGION LIPTOV Petra Šuhajdová.

 

SKI & AQUA Bus tento rok zavedie dovolenkárov aj na nové miesta. Oproti minulému roku pribudnú zastávky v Liptovskom Trnovci, Bodiciach a k dispozícii budú aj večerné spoje medzi Podbrezinami v Liptovskom Mikuláši a Jasnou. Jeho hlavnou tepnou však zostane spojenie Jasnej, Malinna Brda, Bešeňovej, Tatralandie, Lúčok, Liptovského Mikuláša, Ružomberka a Demänovej. „Medzi dovolenkármi, ktorí k nám v zime prichádzajú, je aj množstvo mladých. Rozhodli sme sa preto uľahčiť im dopravu k nám do strediska, kde sa, okrem najlepšej lyžovačky na Slovensku, môžu zabaviť v hudobnom klube Happy End. Pravidelne doň pozývame známych DJov, populárne skupiny a organizujeme tematicky zamerané diskotéky,“ vysvetľuje manažérka strediska Jasná Nízke Tatry Sylvia Artzová.

 

Počas štyroch mesiacov ostatnej zimnej sezóny využilo bezplatnú dopravu SKI & AQUA Busom viac ako 70 tisíc dovolenkárov, pričom najvyťaženejšia linka smerovala do strediska Jasná Nízke Tatry. Dopravu zadarmo mimoriadne oceňujú najmä hostia a hotelieri zo vzdialenejších obcí. „Využívanie Ski busu z hľadiska našich klientov bolo dobré, oslovil najmä zahraničných hostí, no nezriedka doň nastúpili aj tí slovenskí. Je to dobrá služba zákazníkom a verím, že bude fungovať aj v ďalších sezónach,“ pochvaľuje si Zuzana Eichlerová, majiteľka penziónu z Vila Helena v Liptovskom Jáne.   

 

OOCR REGION LIPTOV prevádzkuje SKI & AQUA Bus vďaka dotácii z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Aj v prípade tohto projektu platí, že na dobré sa ľahko zvyká. Liptáci preto veria, že vlaňajšie počty prepravených hostí počas aktuálnej zimnej sezóny opäť porastú.

 

REGION LIPTOV, oblastná organizácia cestovného ruchu                                                                                             

Združuje subjekty verejného a súkromného sektora s cieľom jednotnej propagácie regiónu Liptov ako jedinečného „zeleného“ regiónu pre aktívne trávenie voľného času plného zážitkov.

Členovia: GINO PARADISE Bešeňová, AquaparkTatralandia, Kúpele Lúčky, Jasná Nízke Tatry, Ski & bike park Malinô Brdo Ružomberok, mestá Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Liptovský Hrádok a obce Bešeňová, Lúčky, Demänovská Dolina, Liptovský Ján, Pribylina a Liptovský Trnovec.

Partneri

Mesto Liptovský MikulášDom KulturyKALENDÁR PODUJATÍ mesta Liptovský Mikuláš Informačné centrumHK32Múzeum Janka Klára

Reklamní partneri

DSiDATA